Chocolade bavarios met licor 43

Chocolade bavarios met licor 43

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk en verfijnd dessert met chocolade bavarios en licor 43. Stijfslaand eiwit en bijna opgeklopte slagroom maken de chocoladevla romig. Perfect om op te dienen na een mooi diner en niet moeilijk om te maken.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocolade bavarios met licor 43 op tafel.

  1. Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water.
  2. Verwarm de melk en breek hierboven de chocolade in stukjes. Laat deze al roerend smelten en roer er de suiker en de vanillesuiker door. Neem de pan van het vuur.
  3. Klop 2 eidooiers los met een 1/2 deciliter van de chocolademelk. Voeg dit al roerend weer toe aan de chocolademelk. Verwarm deze op een laag vuur, al roerend tot het iets gebonden is, maar laat het vooral niet koken.
  4. Los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat het in een bak met koud water, onder af en toe roeren, afkoelen tot het iets lobbig begint te worden.
  5. Klop intussen een eiwit stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de poedersuiker toe. Klop de slagroom bijna stijf, spatel de slagroom en het eiwit door de chocoladevla, zodra deze lobbig begint te worden.
  6. Doop de cakereepjes in Licor 43. Spoel een puddingvorm van 1 liter om met koud water en giet er de chocoladecreme in. Leg een laagje cakereepjes boven op de chocoladecreme, vervolgens weer een laagje chocoladecreme en zo voort.
  7. Laat de bavarois ca. 6 uur in de koelkast opstijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken