Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Salade nicoise met verse tonijn op tafel.
- Kook de krieltjes en boontjes in 10 minuten gaar in gezouten water. Laat ze uitlekken en spoel ze af met koud water. Halveer de krieltjes.
- Bestrijk de tonijnsteaks met peper, zout en olijfolie en grill ze in een hete grillpan in 3 minuten gaar. Laat ze even rusten. Snijd de little gem in grove stukken.
- Klop een dressing van de uitgeperste knoflook, citroen, mosterd, suiker, zout, peper en reepjes basilicum en roer er ruim 2 delen olijfolie doorheen.
- Meng sla, komkommer, bosui, krieltjes, boontjes en tomaatjes losjes met de handen door elkaar. Snijd de eieren in de lengte in vieren en verdeel ze over de sla. Verdeel de ansjovisjes erover. Pluk de tonijn in stukjes en leg die op de salade.
- Schenk de dressing erover en serveer direct. Bestrooi de salade tot slot met de kappertjes.