Kippenvleugeltjes met honing en knoflook

Kippenvleugeltjes met honing en knoflook

Smulweb imageSmulweb

Kleine kippenvleugeltjes met honing, sojasaus, knoflook, gember en water. Roerfry wokken tot ze lekker krokant en bruin zijn. Dan: sojasaus-honingsaus in de wok gieten en alles lekker laten glaceren. Succes gegarandeerd met deze heerlijke kippenvleugeltjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1000 g Kippenvleugels
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kippenvleugeltjes met honing en knoflook op tafel.

  1. Meng de sojasaus, honing en water in een pannetje. Schil de knoflook en hak de teentjes fijn.
  2. Verwarm een scheut olie in een wok (of eventueel een gewone pan), voeg de knoflook en de gember toe en roerbak gedurende een paar seconden.
  3. Doe de vleugels bij de smaakmakers in de wok en roerbak ze 5 minuten, zodat ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
  4. Voeg indien nodig meer olie toe.
  5. Giet de soja-honingsaus in de wok, draai het vuur zachter en laat alles onder deksel stoven tot het vlees gaar is.
  6. Regelmatig in de pan roeren.
  7. Verwijder het deksel, draai het vuur op maximum, laat al roerende de saus inkoken tot de vleugels aan alle kanten zijn geglaceerd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden