Broodje hete kip

Broodje hete kip

Smulweb imageSmulweb

Broodje hete kip gevuld met kipfilet gezet in een bouillon, gegaard en daarna gekruid met kipkruiden, mosterd, bruine suiker, tomatenketchup, ketjap, knoflook, citroensap en sambal. Eventueel afgemaakt met koffieroom. Perfect voor bij de borrel of lunch.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Broodje hete kip op tafel.

  1. Breng water aan de kook en voeg de kipbouillonblok toe. Kook de kipfilets in de bouillon op een laag vuurtje tot ze gaar zijn. Laat de kip wat afkoelen en snijd deze fijn.
  2. Fruit de ui in een pan en voeg de kleingesneden kip en de kipkruiden toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens mosterd, bruine suiker, tomatenketchup, ketjap, knoflook, citroensap en sambal toe. Schep alles goed door elkaar en laat nog een paar minuten pruttelen op laag vuur (eventueel met vlamverdeler).
  4. Voeg op het laatste moment de koffieroom toe (optioneel).
  5. Vul opengesneden harde broodjes (bijvoorbeeld Turks brood) met het mengsel. Smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Broodje hete kip