Atjar tjampoer

Atjar tjampoer

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je in een handomdraai de lekkerste atjar tjampoer. Een kleurrijke, zoetzure mix van groenten, perfect als bijgerecht bij Indonesische gerechten of als frisse toevoeging aan je favoriete maaltijd. Eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.

120 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Atjar tjampoer op tafel.

  1. Kook de wortelen, kool en sperziebonen in weinig water met zout gedurende vijf minuten tot ze gaar zijn maar nog wel knapperig. Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
  2. Meng de fijngehakte knoflook en ui, sambal, koenjit, serehpoeder en gemberpoeder goed door elkaar. Verhit olie in een pan en fruit hierin het uienmengsel gedurende 2 minuten zachtjes aan. Voeg dan de azijn en suiker toe en roer tot de suiker is opgelost.
  3. Voeg de gekookte groenten, rode peper en taugé toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken.Verdeel de atjar tjampoer over weckpotten en sluit deze direct af. Laat de atjar tjampoer een paar dagen staan in de koelkast zodat de smaak goed in de groenten kan trekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente