Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Zuurkoolschotel met gerookte kipfilet op tafel.
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in blokjes. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes.
- Zet de aardappelen op met weinig water en zout en kook deze gaar. Giet de aardappelen af, laat ze droog stomen en maak hiervan met melk en boter een luchtige puree.
- Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Doe de kipfilet-reepjes en de blokjes appel erbij en bak deze even mee. Voeg zuurkool, wijn, laurierblaadjes, jeneverbessen en zwarte peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat dit plm. 15 minuten koken. Vervolgens deksel van de pan afhalen en vocht in de zuurkool laten verdampen.
- Roer de aardappelpuree en de zuurkool door elkaar. Voeg eventueel wat crème fraîche toe en doe dit in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet het geheel nog in de oven op 200 graden totdat de zuurkool een lekkere bruine korst heeft gekregen. Smakelijk eten!