Mini loempia

Mini loempia

Smulweb imageSmulweb

Mini loempia's gevuld met een smaakvolle mix van garnalen, kip, wortel, lente ui en tauge. Het hele gezin smult van deze heerlijke snack. Perfect voor bijgerecht, voorgerecht of als hapje voor bij een drankje.

25 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Rijst vermicelli
  • 3 Surinaams maggiblokje
  • 550 g loempiavellen 40 stuks

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Mini loempia op tafel.

  1. Pel de garnalen en hak ze heel fijn.
  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en de worteltjes in fijne reepjes.
  3. Week de soun een 1/2 uur en laat het uitlekken.
  4. Kluts de eieren.
  5. Fruit de ui en knoflook in olie.
  6. Voeg het vlees en garnalen toe en smoor dit ca. 15 minuten op laag vuur.
  7. Voeg dan de worteltjes toe en als deze slap worden, voeg dan de lente ui, tauge, soun en de geklopte eieren toe.
  8. Voeg maggi, zout en peper toe en meng alles goed.
  9. Vul de loempia-velletjes met 1 el van de vulling en vouw ze dicht.
  10. Frituur de loempia's in hete olie goudbruin.
eet smakelijk