- 100 ml DubbelDrank Ananas & Guave
- 45 g Kirschwasser
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkenshaas met roomkaas en cranberrysaus op tafel.
- Varkenshaasjes in de lengte insnijden. De kaas met een vork over de binnenkanten verdelen. Hierover 2 eetlepels cranberrycompote uitstrijken. Varkenshaasjes dichtsteken met cocktailprikkers.
- Schaal en vier borden voorverwarmen. Varkenshaasjes inwrijven met zout en peper.
- Verhit in een pan de boter en bak hierin de haasjes in 5 minuten rondom lichtbruin.
- Schenk de helft van de dubbeldrank erbij. Braad de haasjes 10 minuten met het deksel schuin op de pan tot ze van binnen nog roze zijn.
- Haal de haasjes uit de pan met een schuimspaan en leg ze op de warme schaal.
- Voeg aan het achtergebleven bakvet de rest van de dubbeldrank en de kirsch toe. Roer alle aanbaksels goed los. Voeg de rest van de compote toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Zeef de saus boven een sauskom en verwijder de cocktailprikkers uit de haasjes. Snijd de haasjes elk in 5 dikke plakken en leg ze dakpansgewijs op de borden.
- Schenk een beetje saus naast de plakken. Garneer met peterselie.