Overheerlijke tomaten-creme soep

Overheerlijke tomaten-creme soep

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke tomaten-creme soep: met verse tomaten, ui, knoflook en basilicum. Na het sudderen wordt alles fijngemalen in de blender. Voeg een zakje tomatensoep en groentebouillon toe voor een rijke smaak. Serveer met een schepje slagroom.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Overheerlijke tomaten-creme soep op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes (eerst wassen).
  2. Verhit in een diepe 3 liter pan 2 eetlepels (zonnebloem of olijf-)olie. Voeg de ui, knoflook en basilicum toe en roer even door. Zet het vuur kort op hoog en daarna heel zacht en doe de deksel op de pan. Laat het geheel 20 minuten zachtjes sudderen en roer af en toe door.
  3. Was de tomaten en snijd ze in grove stukken (vel niet verwijderen). Voeg de tomatenstukken toe aan het ui-knoflook-basilicum mengsel en zet het vuur weer even kort op hoog. Roer alles goed door en zet het vuur weer heel zacht. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
  4. Haal de tomaten-ui-knoflook-basilicum met een schuimspaan uit de pan en maak het in de blender fijn. Doe alles weer terug in de pan en voeg de groentebouillon toe. Roer goed door en laat nog even doorkoken. Voeg het zakje droge tomatensoep toe en meng het goed door het mengsel. Laat nog even zacht doorkoken (de tijd staat op het tomatensoeppakje).
  5. Roer de lepels slagroom goed door en voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe. Zet het gas meteen uit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep