- 5 el Aardappelzetmeel
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Caribische kip voor slowcooker of oven op tafel.
- Zet alle ingrediënten van tevoren klaar. Verwarm een oven voor op 150 °C. Als je geen oven hebt, zet dan onder je juspan een sudderplaatje en plaats dat op het laagste pitje. Kijk af en toe of alles door en door gaar is. Laat ondertussen de ananas en perziken uitlekken in een vergiet (vang het sap op!) en snijd ze in kleine stukjes.
- Was de kip en dep goed droog. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kipdelen tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Bak in hetzelfde vet de ui, selderij, stukjes wortel, champignons en paprika.
- Voeg de uitgelekte ananas en perzik toe. Doe de maizena (of aardappelmeel) in een steelpan en vermeng het met het paprikapoeder, sojasaus, Worcestershire sauce, rode wijnazijn, het sap van de blikken ananas en perziken. Roer goed tot alles vermengd is. Voeg dan al roerend het kokende water toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus tot het kookpunt komen en roer constant tot het gebonden is.
- Doe eerst de groenten en dan de kipstukken in de slowcooker. Giet daarna de saus eroverheen, totdat de kip net onderstaat.
- Zet de slowcooker voor 1 uur op High en 6-7 uur op low (afhankelijk van je slowcooker). Als je ervoor kiest om het in de oven te bereiden, bak het dan op 150 °C voor ongeveer 3 uur.
- Serveer het gerecht en geniet ervan!