Gourmet carrot cake (worteltaart)

Gourmet carrot cake (worteltaart)

Smulweb imageSmulweb

Een smeuïge carrot cake met kaneel, gember en walnoten. Nadat de taart gebakken is, bedek je hem met een glazuur gemaakt van Philadelphia, boter, poedersuiker en vanille-essence. Gegarandeerd een succes!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 150 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 140 g Philadelphia

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gourmet carrot cake (worteltaart) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in.
  2. Meng de eieren, bloem, suiker, bakpoeder, zout en olie. Voeg vervolgens kaneel, gember, wortels en noot toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Giet het mengsel in de taartvorm en plaats deze in de oven. Bak de taart gedurende 40 minuten. Let erop dat de taart niet te lang bakt, zodat deze smeuïg blijft.
  4. Meng de Philadelphia met de boter, poedersuiker en vanille-essence.
  5. Snijd de taart evt. doormidden en bestrijk alle kanten met dit mengsel.
  6. Leg de helften weer op elkaar en serveer de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake