Italiaans gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood

Smulweb imageSmulweb

Heb je zin in een stevige maaltijd vanavond? Probeer dit Italiaanse gehaktbrood. Gehakt met ei, paneermeel en rode pesto. En met paprika, knoflook en ui erbij heeft het gehakt een heerlijke mediterraanse smaak. Nu nog even de oven in en laat het dan smaken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaans gehaktbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 1½ eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika toe en fruit deze ca. 5 minuten mee.
  2. Vet de cakevorm in met een ½ eetlepel olie. Kneed in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel, de rode pesto en het groentemengsel door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
  3. Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190°C.
  4. Neem het Italiaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in plakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees