- 600 g Runderrollade
- 5 Pruim Tros Tomaat
- 10 takjes Basilicum vers (takje)
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Runderrollade met tomaten op tafel.
- Pel de knoflook en de ui, en snijd ze in grove stukken. Ontvel de tomaten en snijd ze in grove stukken. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes. Snijd de steeltjes fijn en scheur de blaadjes in stukjes. Dep het vlees droog, bestrijk het met pesto en bestrooi het met peper.
- Braad het vlees in een braadpan, tot ze aan alle kanten mooi bruin is. Haal de rollade uit de pan en leg ze op een bord. Bak in het bakvet de knoflook met de uien even aan. Haal de uien en knoflook met een schuimspaan uit het bakvet.
- Voeg 3 dl runderbouillon toe aan het bakvet en roer aanbaksel los. Leg het uien-knoflookmengsel in de binnenpan van de slowcooker en leg daar het vlees op. Voeg ook de uitgelekte sappen toe. Leg de helft van de stukken tomaat rondom het vlees en strooi de helft van de basilicum over de tomaten. Schenk de bouillon over het vlees.
- Doe het deksel op de slowcooker en zet hem 4 uur op high. Zet de slowcooker daarna 2-3 uur op low. Keer het vlees tijdens de stooftijd één à twee keer en bedruip het vlees ook met de jus. Niet in het vlees prikken tijdens het stoven anders lopen er sappen uit.
- Neem het vlees uit de pan en laat het ca. 15 minuten onder aluminiumfolie rusten.