Ouderwetse hachee

Ouderwetse hachee

Smulweb imageSmulweb

Een nostalgisch Hollands gerecht, dit recept voor ouderwetse hachee. Mals rundvlees langzaam gestoofd in bouillon met bier. Met uien, rietsuiker en kruidnagel geef je een verrassende twist aan dit heerlijke recept. Serveer de hachee op traditionele wijze met aardappelpuree en rode kool of maak je eigen variatie.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(16)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ouderwetse hachee op tafel.

  1. Snijd het vlees in stukken en de uien grof. Smelt de boter samen met de olie in een stoofpan op hoog vuur.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het aan alle kanten aan in de pan. Voeg vervolgens de uien en rietsuiker toe en bak mee totdat de uien glazig zijn. Bestrooi met bloem, roer goed door en blus daarna af met de bouillon en het bier.
  3. Breek de ontbijtkoek in stukken en voeg toe. Steek de kruidnagel in het laurierblaadje en voeg ook toe aan de pan. Roer goed door en draai dan het vuur laag.
  4. Laat minimaal 2 uur stoven, maar het liefst zo lang mogelijk. Serveer je ouderwetse hachee op traditionele wijze met aardappelpuree en rode kool.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje