Bruschetta rucola en rauwe ham

Bruschetta rucola en rauwe ham

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker die nooit verveelt. Heerlijk knapperige broodjes met rucola, rauwe ham en een mengsel van gedroogde tomaten, olijfolie, balsamico-azijn, pijnboompitten en pecorino. Perfect voor een Italiaanse lunch of als borrelhapje!

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bruschetta rucola en rauwe ham op tafel.

  1. Snij het brood met een scherp broodmes schuin in plakken. Verwarm de oven voor op grillstand 220 °C. Pel de knoflook, spoel het raspbordje onder de kraan af (niet afdrogen) en wrijf de knoflook fijn. Giet wat olie in een kommetje, meng de knoflook erdoor en kwast elk broodje hier aan 1 zijde mee in. Broodjes naast elkaar op een rooster schikken. Onder de hete gril totdat de bovenkant licht gekleurd is. Laat afkoelen.
  2. Snij de gedroogde tomaten in hele kleine stukjes. Meng tomaat met de olijfolie en de balsamico-azijn. Maal er peper en zout doorheen. Goed doorroeren.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Leg de plakjes ham naast elkaar op een snijplank en snijd ze met een scherp mes doormidden. Maak een bosje van 5 of 6 blaadjes rucola. Op elke plak ham een bosje rucola leggen. Besprenkel elk bosje met 2 tl dressing en enkele pijnboompitten.
  4. Vervolgens ham met vulling losjes oprollen. Besmeer elk broodje aan de geroosterde zijde met wat pesto rosso. Leg op elke bruschette een hamrolletje. Schaaf er tenslotte de pecorino in grove krullen overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Groente Vlees Bruschetta Sla Rucola