Bruinebonensoep

Bruinebonensoep

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een smaakvolle bruinebonensoep. Langzaam getrokken met rauwe ham, knolselderij en gekruid gehaktballetjes. Serveer met vers stokbrood voor een hartige maaltijd.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij
  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bruinebonensoep op tafel.

  1. Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet.
  2. Doe koud water in een pan. Voeg de bruine bonen, rauwe ham, bouillontabletten en knolselderij toe en breng aan de kook. Laat minstens 1 uur langzaam pruttelen.
  3. Haal de rauwe ham uit de pan en snijd in kleine stukjes. Verwijder het vet.
  4. Gebruik een staafmixer om de soep grof te pureren. Voeg vervolgens het vlees weer toe.
  5. Kruid het gehakt naar smaak en draai kleine balletjes. Bak de balletjes samen met ui in een pan met wat vet. Voeg ze daarna toe aan de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Soep Kruiden Bakken