Boeuf bourgignon

Boeuf bourgignon

Smulweb imageSmulweb

Boeuf Bourgignon. Runderlapjes gemarineerd in wijn, laurier en tijm. Langzaam gegaard en samengevoegd met wortel, ui en bloem bouillon. Binnen 2,5 uur heb je het lekkerste stoofvlees van de buurt op tafel.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 200 ml Water
  • 0.25 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boeuf bourgignon op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes. Meng de wijn, tijm, laurier en evt. een paar takjes peterselie tot een marinade. Laat het vlees 2 1/2 uur hierin marineren. Of doe dit een dag van te voren voor meer smaak.
  2. Snijd de ui in grove blokjes en de wortel in schijfjes, daarna in parten. Snijd de champignons later pas ivm uitdroging.
  3. Bak de gemarineerde runderlapjes op hoog vuur aan in boter. Schep het aangebraden vlees met een schuimspaan op een bord. Bak ondertussen in een andere pan de ui en de wortel lekker bruin.
  4. Los de bloem beetje bij beetje op in de bouillon met een garde. Voeg dan de rest van de gezeefde marinade toe. Verhit het geheel goed zodat het wat dikker wordt, voeg anders voorzichtig wat extra bloem toe.
  5. Voeg het vlees, de ui en wortel toe. Roer goed door en laat alles 2 uur stoven.
  6. Voeg na 2 uur de spekblokjes toe en een 1/2 uur later de champignons. Laat alles nog een half uur stoven.
eet smakelijk