Knolselderijsoep met balletjeszo lekker

Knolselderijsoep met balletjeszo lekker

Smulweb imageSmulweb

Proef de herfst in deze knolselderijsoep met gehaktballetjes. Heerlijk gevuld en op smaak gebracht met selderijblad, uit, prei en nootmuskaat. Perfect om op te warmen op die koudere dagen.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Knolselderijsoep met balletjeszo lekker op tafel.

  1. Snij de knolselderij in plakken. Schil de plakken, was ze en snij ze in grove blokjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de prei in grove stukken. Was de prei goed en laat deze uitlekken.
  3. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.
  4. Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en prei glazig. Voeg de knolselderij toe en bak deze nog heel even mee. Voeg zoveel water toe dat de groenten een vingerdikte onder staan. Voeg de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook.
  5. Laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de balletjes en het selderijblad toe.
  7. Als de balletjes gaar zijn, proef de soep en maak eventueel nog wat op smaak met peper, zout of nootmuskaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Knolselderij soep