Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Sate babi ketjap varkensvleessate op tafel.
- Neem 1,5 deciliter ketjap. Pers 3 tot 4 tenen knoflook uit. Voeg 3 eetlepels arachide-olie toe. Voeg indien gewenst 50 gram fijngemalen pinda's toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte pepers. Klop alles door elkaar.
- Veeg het vlees schoon. Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter of in repen van 1 centimeter breed en 5 centimeter lang. Doe het vlees in een ruime kom.
- Giet de marinade over het vlees en laat minstens 1 uur marineren. Schep het vlees af en toe om.
- Week houten of bamboe satestokjes circa 1 uur in koud water. Rijd drie of vier stukjes vlees aan elk geweekt satestokje.
- Maak de saus. Doe de ui, chilipepers, ketjap en water in een pan en breng het aan de kook. Laat 4 tot 5 minuten zachtjes sudderen. Laat de saus iets afkoelen en schep er het limoen- of citroensap door. Schep vlak voor het serveren de gemalen pinda's door de saus.
- Verwarm de barbecue of grill voor. Grilleer de sate's 5 tot 8 minuten. Draai de stokjes regelmatig om totdat het vlees gaar is.
- Serveer de sates en garneer met partjes limoen. Schep er wat saus over.