Courgetterol op tomatencarpaccio

Courgetterol op tomatencarpaccio

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke combinatie van courgette en tomaat. Een gerecht boordevol smaak! De courgetteplakken in hete olijfolie goudbruin bakken, de tomaten wassen en in dunne plakken snijden en garneren op een bord. Maak de rolletjes vast met preirepen en besprenkel met balsamicoazijn en koud-geperste olijfolie.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 4 Pruim Tros Tomaat
  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Courgetterol op tomatencarpaccio op tafel.

  1. Courgettes met keukenpapier schoonwrijven en in de lengte in dunne plakken schaven.
  2. Bak de courgetteplakken aan beide kanten kort in hete olijfolie met een beetje tijm.
  3. Blancheren de prei, drogen en in lange repen snijden.
  4. Tomaten wassen, ontpitten, in dunne plakken snijden en in een cirkel op een bord leggen.
  5. Rucola wassen, drogen en gebruiken als garnering bij de tomaten.
  6. Besprenkel de tomatencarpaccio met balsamicoazijn en koud geperste olijfolie.
  7. Vermeng de schapenkaas met de kwark, de in reepjes gesneden basilicum en een geperst knoflookteentje en breng op smaak met chilivlokken, zout en peper.
  8. Besmeer de helft van de courgetteplakken met het kaasmengsel.
  9. Rol de courgetteplakken op en wikkel de andere courgetteplakken eromheen.
  10. Bind de rolletjes vast met de preirepen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden Kaas Zuivel