Cataplana portugal

Cataplana portugal

Smulweb imageSmulweb

Een echte Portugese cataplana met varkensvlees, chorizo, vis en/of schelpdieren, tomatenblokjes, wijn en citroensap. Afgetopt met bieslook en peterselie. Perfect om te delen met vrienden en familie!

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Cataplana portugal op tafel.

  1. Doe olijfolie in de pan. Braad het varkensvlees op hoog vuur aan. Draai het vuur lager.
  2. Fruit de ui, de knoflook en de paprika tot de ui glazig ziet. Voeg dan de chorizo toe en bak even mee.
  3. Voeg dan de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de wijn, het citroensap, de pepersaus, de bieslook en zout en peper naar smaak toe en laat het geheel op hoog vuur wat inkoken.
  4. Voeg dan de vis en/of schelpdieren toe. Laat deze twee minuten meekoken.
  5. Garneer met peterselie.
eet smakelijk