Aardbeiencarpaccio met zoete muntpesto

Aardbeiencarpaccio met zoete muntpesto

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke aardbeiencarpaccio met zoete muntpesto, een perfect dessert voor elke gelegenheid. Dunne plakjes aardbeien met een streep balsamicosiroop en een lepel muntpesto in het midden. Garneer met een blaadje munt en smullen maar!

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardbeiencarpaccio met zoete muntpesto op tafel.

  1. Hou een paar muntblaadjes achter voor de garnering. Was de rest van de muntblaadjes en snijd ze klein.
  2. Pureer de muntblaadjes samen met de pijnboompitten, olijfolie, suiker en citroensap.
  3. Proef de muntpesto en voeg indien nodig meer suiker en/of citroensap toe. Zet de muntpesto minstens een uur in de koelkast.
  4. Snijd de aardbeien in dunne plakjes en schik ze in een cirkel op de bordjes. Druppel een streep balsamicosiroop eromheen.
  5. Schep een lepel muntpesto in het midden van de borden en garneer met een blaadje munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Aardbeien