Variatie op nasi van de chinees

Variatie op nasi van de chinees

Smulweb imageSmulweb

Zelf nasi maken doe je zo: Breek een eitje, fruit de ui, peper, prei en ham in een wok, voeg de afgekoelde Surinaamse langkorrelige rijst toe, verhit het geheel en de nasi is klaar! Dippen met kroepoek.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(13)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Variatie op nasi van de chinees op tafel.

  1. Voor het koken van rijst: Was 2 koppen Surinaamse langkorrelige rijst grondig tot het water helder is. Bereid 2,5 koppen kippenbouillon (600 ml kippenbouillon gemaakt met een kippenbouillonblokje voor 250 ml bouillon). Voeg zout, zwarte peper en een heel klein mespuntje ve-tjin toe. Wees voorzichtig met de hoeveelheid ve-tjin die je gebruikt, want te veel kan hartkloppingen veroorzaken.
  2. Kook de rijst op de laagste pit met een vlamverdeler onder de pan gedurende 15 minuten. Doe de rijst vervolgens in een grote platte bak en laat het uitdampen en afkoelen. Roer af en toe met een vork om te voorkomen dat de rijst aan elkaar gaat plakken.
  3. Voor het maken van nasi: Bak in een wok met olie de ui, rode peper, prei, ham, gebakken vlees, zout en ve-tjin tot ze zacht maar nog stevig zijn.
  4. Schep de gebakken groenten en vlees naar de ene helft van de wok en voeg beetje bij beetje het roerei toe. Roer stevig om korrelig roerei te maken en zorg ervoor dat het ei bijna gestold is voordat je meer ei toevoegt.
  5. Voeg de rijst geleidelijk toe in porties terwijl je op middelhoog vuur bakt.
  6. Bak verder tot de rijst goed warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst