Raapstelen stamppot met gerookte kip

Raapstelen stamppot met gerookte kip

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke raapstelen stamppot met gerookte kip, op smaak gebracht met boter en een vleugje citroenrasp. De stamppot wordt aangevuld met kleurrijke raapstelen, gebakken knoflook en zal gegarandeerd een smaakvol gerecht zijn om te serveren.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Raapstelen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Raapstelen stamppot met gerookte kip op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar in een pan met ruim water en wat zout. Giet ze af en laat ze droogstomen.
  2. Verwarm 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de knoflook op laag vuur zacht en glazig.
  3. Maak de raapstelen schoon en snijd de voetjes eraf. Houd er een paar apart voor de garnering en schud de rest in een schaal om met 1 eetlepel olie.
  4. Stamp de aardappelen fijn met de melk. Roer de puree, kip, boter en citroenrasp door de raapstelen.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en garneer het gerecht met de achtergehouden raapstelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte