- 1 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktbrood uit de medina op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Kook 3 eieren hard in 10 minuten en laat ze "schrikken". Houd apart.
- Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de gehakte ui, de geperste teen knoflook, fijngehakte platte peterselie, korianderpoeder, "ras el hanout", kurkuma, gemberpoeder, komijnpoeder en peper en zout naar smaak. Voeg 1 ei toe en laat de keukenmachine 2 keer kort draaien om alles goed met elkaar te mengen.
- Vet een bakplaat goed in en vorm een "brood" van het gehaktmengsel. Maak een groef bovenin en leg daar de eieren in. Bedek de eieren met het gehakt en strijk alles glad. Maak inkepingen in de bovenkant van het gehaktbrood.
- Bestrijk het "brood" met het losgeklopte ei en zet in de oven. Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer met bijvoorbeeld tomatensalade en/of gebakken aardappelen.