- 800 g Fazantfilet
- 30 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Fazantfilet rieslingzuurkool druiven en spekaardappelen op tafel.
- Laat de zuurkool uitlekken en snipper de sjalotjes. Verhit 2 eetlepels boter en los hierin suiker op. Voeg zuurkool toe en roer alles goed door. Voeg laurierblaadjes, peperkorrels, kruidnagelen en 5 jeneverbessen toe. Voeg gevogeltefond toe en breng alles aan de kook. Kook op een lage warmtebron zonder deksel gedurende 20-30 minuten en roer af en toe door.
- Was de druiven en halveer ze.
- Schil en rasp de kruimige aardappel, en bind hiermee de zuurkool.
- Schil de vastkokende aardappelen en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in water met zout gaar.
- Snijd 4 plakken mager gerookt spek in reepjes.
- Verwarm de oven voor op 120 graden C. Rits de blaadjes van takjes tijm af en plet de jeneverbessen. Verhit truffelolie en bak de fazantfilet snel rondom bruin. Kruiden met peper en zout en leg in een vuurvaste schaal. Bak 4 plakken mager rookspek aan beide zijden bruin in het overgebleven vet.
- Verwijder de kruiden uit de zuurkool en voeg Riesling en druiven toe. Breng op smaak met peper.
- Verhit 1 eetlepel boter en voeg de gare aardappelen en spek toe. Bak ze op hoog vuur rondom goudbruin en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het spek, tijm en jeneverbessen over de fazant en plaats deze gedurende 8 minuten in het midden van de warme oven. De fazant moet nog mooi rosé zijn van binnen.