Gambas al ajillo - gambas met knoflook

Gambas al ajillo - gambas met knoflook

Smulweb imageSmulweb

Maak indruk met dit Spaanse gerecht: Gambas al ajillo! Gamba's met knoflook en peterselie, geserveerd in een vuurvast aardewerken schaaltje. Een heerlijk tapasgerecht of gewoon als hoofdgerecht met wat brood en een salade.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gambas al ajillo - gambas met knoflook op tafel.

  1. Ontdoe de gamba's/garnalen van de schaal en de kop.
  2. Verhit de olie in een vuurvast aardewerken schaaltje en voeg de gamba's, knoflook, zout en het gedroogde pepertje toe.
  3. Bak ongeveer 2 à 3 minuten en serveer zo heet mogelijk.
  4. Garneer met de fijngesnipperde peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden