Tarte tartin van wortel en pastinaak

Tarte tartin van wortel en pastinaak

Smulweb imageSmulweb

Met deze tarte tatin van wortel en pastinaak tover je een bijzonder gerecht op tafel. Karamelliserende suiker met Dakpansgewijs wortel en pastinaak, blaadjes tijm en bladerdeeg. Serveer er gebakken eendenborst met sinaasappelsaus bij en klaar is jouw topdiner.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pastinaak
  • 6 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tarte tartin van wortel en pastinaak op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus180°C.
  2. Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Schenk de karamel in een ingevette ovenschaal.
  3. Maak de wortel en pastinaak schoon en snijd ze in plakjes. Pluk de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze over de karamel. Druk de wortel en pastinaak om en om dakpansgewijs in de karamel.
  4. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante plak, prik het in met een vork en leg het op de wortel en pastinaak.
  5. Bak de tarte tatin in 20-25 minuten goudbruin.
  6. Keer de tarte tatin op een schaal en snijd punten ervan.
  7. Lekker met gebakken eendenborst met sinaasappelsaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pastinaak