- 2400 g Eend
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gestoofde eend met sinaasappel en honing-mosterdsaus op tafel.
- Bestrooi de eend rondom met zout en peper.
- Verhit de boter in een grote braadpan en bak de eend rondom bruin.
- Voeg de rode ui toe en bak deze ca. 5 minuten mee.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en de bouillon toe en laat de eend op matig vuur met deksel op de pan ca. 1 uur stoven. Bedruip de eend af en toe met het braadvocht.
- Neem de eend uit de pan, leg hem op een schaal en dek de eend af met aluminiumfolie met daarover een handdoek om hem warm te houden.
- Zeef het braadvocht boven een steelpan, verwarm de saus met de honing.
- Roer de mosterd en de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de saus bij de eend.