italiaanse vis met tomaten uit de oven

italiaanse vis met tomaten uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Vis met tomaten uit de oven, op z'n Italiaans! De vis krijgt een glansrol in dit gerecht, waarbij de tomaten en kaas zorgen voor de finishing touch. Jouw smaakpapillen zullen genieten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(11)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke italiaanse vis met tomaten uit de oven op tafel.

  1. Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  2. Snijd de tomaten in dunne plakken van iets minder dan 1 cm.
  3. Doe een laagje olijfolie in een platte ovenschaal, net genoeg om de bodem te bedekken. Voeg een scheutje citroensap, witte wijn en geperste teentjes knoflook toe.
  4. Verdeel de vis over de schaal en bedek het geheel met de plakken tomaat.
  5. Breng zout, peper en Italiaanse kruiden aan over de tomatenplakken. Zout mag royaal zijn, omdat gestoofde tomaat nogal wat hartigheid wegneemt.
  6. Doe op iedere tomatenschijf een "hoopje" geraspte kaas.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en plaats de schaal gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets, in de oven totdat de kaas een grillkorstje krijgt.
eet smakelijk