Briesoep

Briesoep

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaak van de Franse keuken in deze heerlijke Briesoep! Een romige soep met Brie, wij, kippenbouillon en paprika. Serveer het met stokbrood en Fourme d'Ambert en geniet van een heerlijke lunch of diner.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Briesoep op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Fruit sjalot in boter in een soeppan totdat het glazig is. Voeg Brie toe. Strooi bloem eroverheen en bak zachtjes mee gedurende 1 minuut. Voeg de wijn toe en blijf roeren totdat alle wijn is opgenomen door de bloem.
  3. Voeg scheut voor scheut kippenbouillon toe aan de pan en verhit al roerend totdat er een gladde, lichtgebonden soep ontstaat. Als de soep niet goed bindt, voeg dan citroensap toe.
  4. Leg ondertussen stokbrood met Fourme d'Ambert erop in de oven. Bak het stokbrood 10 minuten in het midden van de oven totdat de kaas is gesmolten.
  5. Roer de paprika de laatste minuut door de soep en verwarm dit mee. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep het in vier diepe borden.
  6. Leg het stokbrood in de soep en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Soep Fruit Bakken Kruiden Citroen Kippenbouillon Citroensap