Jachtschotel met ree hert of rundvlees

Jachtschotel met ree hert of rundvlees

Smulweb imageSmulweb

Sudderen, bakken, vullen en afbakken in de oven: deze jachtschotel met ree hert of rundvlees is geen snelklaar-gerecht. Maar het is de moeite waard, je krijgt er een heerlijk stoofgerecht voor terug met een lekker knapperig paneerlaagje op de aardappelpuree en appelschijven.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Jachtschotel met ree hert of rundvlees op tafel.

  1. Pel en snipper de uien. Bestrooi het vlees met bloem.
  2. Verhit de olie en bak hierin het vlees in gedeelten rondom goed bruin. Schep de spekreepjes en de uisnippers erdoor en bak deze even mee.
  3. Voeg wijn en kruiden toe en maak op smaak met peper en zout. Laat het vlees op lage warmtebron zachtjes gaar sudderen in ongeveer 2-2,5 uur. Roer af en toe door en voeg eventueel wat water toe. Voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe gedurende het laatste half uur. Roer regelmatig zodat het vlees niet aanbakt.
  4. Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  5. Doe het vlees in de ovenschaal. Bedek het vlees met de aardappelpuree en leg bovenop de appelschijven. Bestrooi dun met paneermeel en leg hier en daar wat klontjes boter.
  6. Zet de schaal in het midden van de oven en laat er een lekker bruin korstje op komen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vlees