Hete spitskool met garnalen (slank gerecht)

Hete spitskool met garnalen (slank gerecht)

Smulweb imageSmulweb

Een kleurrijk en smaakvol gerecht: hete spitskool met garnalen. Kruidig dankzij de kerrie en pittig dankzij de Spaanse peper. Ideaal voor wie slank wil eten, maar toch lekker en gevarieerd wilt eten.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hete spitskool met garnalen (slank gerecht) op tafel.

  1. Garnalen eventueel laten ontdooien. Snijd de rugzijde in en verwijder het donkere darmkanaal. Was de garnalen en dep ze droog.
  2. Maak de prei schoon en was deze. Was de Spaanse pepers, snijd ze in de lengte open en verwijder zaadlijsten en pitjes. Snijd ze in smalle ringetjes. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Bak hierin de garnalen al roerend gedurende 3-4 minuten tot ze roze zijn. Haal ze uit de pan en bestrooi met wat zout.
  4. Verhit de overgebleven olie in de wok. Bak hierin de pepers en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg kerriepoeder toe en bak even mee. Voeg vervolgens de spitskool en prei toe en roerbak gedurende ongeveer 5 minuten.
  5. Breng op smaak met zout, sojasaus en sesamolie. Voeg de garnalen toe en verwarm alles goed door. Bestrooi eventueel met geroosterde sesamzaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Spitskool