Rendang

Rendang

Smulweb imageSmulweb

Deze Rendang is zacht gegaard rundvlees in een kruidige kokossaus en wordt geserveerd met rijst, boontjes en kroepoek. Heerlijk voor de afwisseling van het Hollandse potje.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rendang op tafel.

  1. Snij het rundvlees in blokken.
  2. Snij de ui grof.
  3. Snij het laatste uurtje de aardappels in blokken.
  4. Doe de kokosmelk in een pan en voeg de ui, sambal en kruiden toe. Breng alles op matig vuur aan de kook, af en toe roeren.
  5. Voeg zodra het kookt het rundvlees toe, omroeren en laten sudderen.
  6. Laat het gerecht 5 uur smoren (dan krijg je van dat lekkere draadjesvlees) en voeg het laatste uur de in blokjes gesneden aardappel toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje