Baileys-mousse

Baileys-mousse

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Baileys-mousse dessert met cantuccini koekjes, lobbige ijskoude slagroom en basterdsuiker. De perfecte afsluiter van elke maaltijd. Kies als variant om de mousse in hoge glazen te scheppen op bijvoorbeeld in stukken gesneden vijg.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1.5 g Jumbo Decaf Oploskoffie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Baileys-mousse op tafel.

  1. Verbrokkel de cantuccini-koekjes in een blender of keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla er met een deegrol of iets dergelijks op.
  2. Klop de ijskoude slagroom stijf met basterdsuiker naar smaak en eventueel de oploskoffie (kan meegeklopt worden).
  3. Spatel de cantuccini-koekjes door de lobbige room en schep in wijnglazen.
  4. Zet de glazen in de koelkast om door en door koud te worden.
  5. Als variant kan de room in hoge glazen geschept worden op bijvoorbeeld in stukken gesneden vijg. Kies er in dat geval voor om de koekjes niet door de room te scheppen, maar als laagjes te strooien tussen de vijgen en de Baileys-mousse.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts