Gegratineerde aspergeschotel

Gegratineerde aspergeschotel

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde aspergeschotel met een romige saus van boter, bloem, slagroom en eidooier. Opgewarmd in de oven en bestrooid met geraspte kaas. De asperges worden gerold in ham en worden aan beide kanten gegarneerd met kruisende tomaatjes. Een fantastische afsluiter van de aspergeseizoen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerde aspergeschotel op tafel.

  1. Schil de asperges zorgvuldig en snijd een stukje van de onderkant. Breng ruim water met zout aan de kook, leg de asperges erin en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de asperges zachtjes 10-12 minuten of haal ze van de warmtebron af en laat ze afgedekt 20 minuten in het hete water liggen. Schep ze uit de pan, laat ze goed uitlekken en houd ze warm.
  2. Kook het kookvocht in tot 4 dl.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol in elke plak ham ongeveer 3 asperges en leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
  4. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en verwarm dit 3 minuten. Voeg het ingekookte aspergevocht in gedeelten toe en roer er een gladde saus van, kook zachtjes 3 minuten.
  5. Roer de slagroom, eidooier, zout en versgemalen peper erdoor en schenk de saus over de aspergerolletjes. Strooi de kaas erover.
  6. Kruis de tomaatjes in en zet ze met de ingekruiste kant boven langs de rand van de ovenschaal.
  7. Zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven totdat de kaas gesmolten is.
  8. Strooi voor het serveren de peterselie erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Sauzen Krieltjes