- 100 g Peultjes
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Limoenrisotto met knoflook garnalen op tafel.
- Maak de garnalen schoon en marineer ze in wat olijfolie met 1 teentje uitgeperste knoflook en grof zeezout en paprikapoeder.
- Smelt 25 gram boter in een braadpan en fruit het uitje. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels mooi glazig zijn.
- Doe er twee eetlepels limoensap bij, wat rasp en de helft van de bouillon.
- Kook de rijst (zonder deksel) zachtjes gaar en voeg er af en toe wat bouillon bij.
- Kook de sugarsnaps in kokend water met zout in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water.
- Als de rijst klaar is (het water moet grotendeels verdampt zijn), roer er dan de Parmezaanse kaas en de rest van de boter door. Laat het even staan.
- Bak intussen de garnalen tot ze mooi roze zijn.
- Schep de risotto op borden en leg de garnalen en sugarsnaps erop. Garneer met wat limoenrasp.