Hollandse erwtensoep

Hollandse erwtensoep

Smulweb imageSmulweb

Tijd voor een stevige Hollandse klassieker. Met dit recept zet je een heerlijke Hollandse erwtensoep op tafel, met rookspek en een hamschijf als basis. Lekker met een dikke plak roggebrood met katenspek en mosterd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(12)

  • 400 g Hamschijf
  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Hollandse erwtensoep op tafel.

  1. Breng de spliterwten met 2 liter water, het rookspek, de hamschijf, laurierblaadjes en wat peperkorrels en een snuf zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook ongeveer 40 minuten.
  2. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Schil de wortels, aardappels en knolselderij en snijd in blokjes. Schep het vlees uit de soep en snijd in blokjes. Voeg dit samen met de prei, wortel, aardappels en knolselderij toe aan de spliterwten en kook ongeveer 45 minuten.
  3. Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de rookworst toe. Hak de selderij grof, neem de worst uit de pan en snijd deze in stukken. Voeg de plakjes worst met de selderij weer toe en warm de Hollandse erwtensoep nog 5 minuten door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep