Roergebakken oosterse asperges met kip

Roergebakken oosterse asperges met kip

Smulweb imageSmulweb

Roergebakken oosterse asperges met kip. Eerst de kip marineren in sherry en sambal en vervolgens roergebakken met asperges, lente-ui en Spaanse peper. Daarna nog even sudderen en serveren. Perfect voor een oosters diner!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Roergebakken oosterse asperges met kip op tafel.

  1. Snij de kipfilet in dunne reepjes.
  2. Roer de sherry en de sambal door elkaar en schep de kipfilet erdoor. Laat plm. 10 minuten marineren.
  3. Schil de asperges en verwijder het houtachtige ondereinde. Snij de asperges schuin in stukken van plm. 5 cm. Maak de peper schoon. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de peper in dunne ringetjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij deze schuin in stukjes van plm. 3 cm.
  4. Verhit de olie in de wok. Bak de reepjes kip hierin al omscheppend bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
  5. Bak in het overgebleven bakvet de asperges, lente-uitjes en Spaanse peper al omscheppend plm. 4 minuten.
  6. Voeg bouillon en citroen- of limoensap toe en laat alles nog plm. 5 minuten sudderen. Laat het vocht daarna verdampen. Schep de kip bij de groenten en warm alles nog plm. 2 minuten door.
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi er koriander of peterselie over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gevogelte Asperges