- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Groententaart met ricotta en mascarpone op tafel.
- Snijd de asperges of sperzieboontjes in kleine stukjes en kook de groente in een paar minuten beetgaar. Giet de groente af en laat het afkoelen.
- Snipper de ui, snij de courgette in de lengte door de helft en daarna in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de ui glazig en voeg daar de plakjes courgette aan toe en knijp de teentjes knoflook hierover uit. Bak het geheel beetgaar en bruin. Voeg op het laatst de spinazie toe en laat het slinken. Haal de pan van het vuur en voeg de asperges (sperzieboontjes of erwtjes) en een flinke hand basilicum die je in stukjes trekt toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Roer in een kom de ricotta met de mascarpone, de eieren en 50 gr Parmezaanse kaas los en schep er de afgekoelde groente goed door. Vet de springvorm in en bestrooi met de helft van de overgebleven Parmezaanse kaas. Doe het groenten/kaasmengsel in de vorm en strooi nog wat Parmezaanse kaas over de bovenkant.
- Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten bruin. Laat de taart afkoelen voor je hem serveert.