Indiase broccoli soep

Indiase broccoli soep

Smulweb imageSmulweb

Met deze Indiase broccoli soep waan je je even in India. De broccoli roosjes worden in een kruidige bouillon gegaard en vervolgens gepureerd tot een fluweelzachte soep. Optioneel kun je nog linzen en kikkererwten toevoegen voor extra vulling.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Indiase broccoli soep op tafel.

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een soeppan met een laagje zonnebloemolie.
  2. Voeg de kruiden toe en bak deze even mee in de pan.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en voeg deze toe aan de pan.
  4. Voeg de bouillon toe en kook de soep tot de broccoli gaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Pureer de soep tot je gewenste structuur.
  6. Proef de soep en breng hem eventueel op smaak met peper.
  7. Voeg eventueel de linzen en kikkererwten toe en verwarm dit nog 5 minuten in de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Broccoli