Appeltaart met caramel

Appeltaart met caramel

Smulweb imageSmulweb

Een goudbruine appeltaart met een zoete karamel topping. Strooi de kaneel over de appels en mix boter, ei en suiker. Leg in een springvorm, waarin je de bodem dik hebt ingevet met caramel. Laat de oven zijn werk doen.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Appeltaart met caramel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de springvorm in, vooral de bodem extra dik invetten voor de caramel.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Strooi er 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel doorheen.
  3. Smelt de boter op een laag vuurtje.
  4. Klop de eieren en de suiker goed door elkaar. Voeg dan de gesmolten boter eraan toe. Roer daarna beetje bij beetje de bloem erdoor tot je een glad beslag hebt.
  5. Strooi de 4 eetlepels bruine suiker uit over de bodem van de springvorm. Voeg de appels toe en giet dan het beslag erover heen.
  6. Bak de taart in 70 minuten in de voorverwarmde oven op 150 graden.
  7. Keer de taart om op een bord zodat de caramelglazuur bovenop ligt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Caramel Appeltaart