Haas op ouderwetse wijze

Haas op ouderwetse wijze

Smulweb imageSmulweb

Dit recept voor haas op ouderwetse wijze is een waar culinair genot. Een bijzonder gerecht voor de meest bijzondere momenten. Neem wel even de tijd voor het marineren, want zo’n mooi stukje vlees verdient een uitgebreide bereiding.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Haas op ouderwetse wijze op tafel.

  1. Maak eerst de marinade. Schenk de olie in een grote pan en fruit daarin op hoog vuur de gesnipperde ui en de grof gesneden worteltjes aan. Voeg dan de geplette jeneverbessen, 20 gekneusde peperkorrels, de tijm en als laatste het peterselieblad toe. Roer dit mengsel goed door.
  2. Voeg nu achter elkaar onder voortdurend roeren toe: de wijn, het bessensap en 500 milliliter water. Breng alles snel aan de kook en laat de marinade daarna nog een half uurtje pruttelen. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  3. Snijd de haas in stukken, dep goed droog en leg ze in de marinade. Zorg dat de stukken geheel in de marinade staan en draai af en toe om. Laat de haas tussen 12 uur en 36 uur marineren in de koelkast.
  4. Haal de stukken haas uit de marinade, dep ze droog en braad in hete boter in een braadpan snel rondom aan. Breng op smaak. Zeef de marinade, blus de boter met een scheutje gezeefde marinade af en draai het vuur laag.
  5. Voeg nu zoveel gezeefde marinade toe tot de stukken haas voor 2/3 deel onderstaan en laat alles nog een uurtje sudderen. De haas is goed als het vlees bijna van het bot valt. Serveer de haas op ouderwetse wijze op een schotel en de saus in een kom.
eet smakelijk