Provencaalse groentetaart

Provencaalse groentetaart

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart met roquefort, brie en Provençaalse groenten is verrukkelijk. De mooi gevulde taartbodem is rijkelijk bedekt met grove stukken courgette en paprika. Een feestje op tafel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Provencaalse groentetaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C) en vet de springvorm in.
  2. Doe de bloem in een kom en snijd de boter in stukjes erboven. Meng de bloem verder met wat zout, 3 eetlepels water, 1 eetlepel Provençaalse kruiden en de eidooiers tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ca. 15 minuten in de koelkast rusten.
  3. Bestuif een werkvlak met bloem, rol het deeg uit ter grootte van de vorm en bekleed de bodem en de rand tot halverwege met het deeg.
  4. Verdeel de roquefort over de deegbodem.
  5. Was de tomaten, halveer ze en verwijder de zaadjes. Was de courgette en snijd deze in grove stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove stukken.
  6. Verdeel de tomaten met de bolle kant naar boven en de courgette en de paprika over de bodem. Breek de brie boven de groenten in stukken en bestrooi met 1 eetlepel Provençaalse kruiden, zout en peper en besprenkel royaal met olijfolie.
  7. Laat de taart midden in de oven in ca. 40 minuten gaar worden. Dek de taart de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Kruiden Bakken Taart