Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Advocaat-bosvruchten bavarois op tafel.
- Week 1 blaadje gelatine in koud water.
- Breng de bosvruchten met 50 g suiker aan de kook. Haal van het vuur en los hier al roerend het uitgeknepen gelatineblaadje in op. Zet apart om af te koelen, af en toe omroeren.
- Klop de slagroom stijf in de koude kom en zet koel weg. Week 1,5 blaadje gelatine in koud water.
- Klop het eidooier met 35 g suiker luchtig boven een warmwaterbad.
- Roer de mascarpone erdoor en verwarm de advocaat zachtjes in de magnetron.
- Los vervolgens, al kloppend, de gelatine in de advocaat op.
- Meng de advocaat met de mascarponemassa en laat even afkoelen.
- Spatel nu de helft van de stijfgeklopte slagroom erdoor en verdeel over de glazen.
- Zet de glazen 20 minuten in de koelkast.
- Spatel nu de rest van de slagroom door de bosvruchtenmassa en verdeel over de glazen.
- Zet de glazen MINSTENS 4 uur in de koelkast.