Hartige chorizotaart

Hartige chorizotaart

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige chorizotaart met geitenkaas, hazelnoten en paprika is een feestje op tafel! Combineer de taart met een frisse salade en je hebt een heerlijke maaltijd. Het luchtige beslag met Provençaalse kruiden en chorizo is perfect in balans met de geitenkaas en de hazelnoten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige chorizotaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een vorm in.
  2. Hak de chorizo heel fijn en snijd de paprika's in repen. Hak de kruiden fijn en hak de hazelnoten grof. Verkruimel de geitenkaas.
  3. Doe in een kom achtereenvolgens bakmeel, kaas en olijfolie en breek de eieren erboven.
  4. Klop met een handmixer alles in ca. 5 tot 8 minuten tot een luchtig en glad beslag en spatel vervolgens de Provençaalse kruiden en de helft van de chorizo erdoor.
  5. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de repen paprika en de rest van de chorizo erover, en strooi de hazelnoten en geitenkaas erover.
  6. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Kaas Bakken Taart Chorizo