Sperziebonen overgoten met een spek-uiensaus

Sperziebonen overgoten met een spek-uiensaus

Smulweb imageSmulweb

Sperziebonen overgoten met een heerlijke spek-uiensaus met een vleugje sambal en thijm. Even opbinden met de allesbinder tot een iets dikkere saus en het genieten kan beginnen! Eet smakelijk!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sperziebonen overgoten met een spek-uiensaus op tafel.

  1. Snij de uiteinden van de sperziebonen en spoel ze af.
  2. Snipper de ui (mag wat grof). Pel het knoflookteentje.
  3. Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met water.
  4. Ondertussen, bak spekblokjes in een koekenpan. Als de spekblokjes rondom licht verkleurd zijn (niet uitbakken), voeg dan de gesnipperde ui toe en bak dit een paar minuten totdat alles wat bruiner is geworden.
  5. Pers het knoflookteentje erboven uit, voeg sambal en thijm toe en roer alles door.
  6. Voeg 200 ml water toe en bind het met de allesbinder tot een iets dikkere saus.
  7. Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet en leg ze op een schaal. Schep de spek-uiensaus erbovenop.
  8. Eet smakelijk...
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sperziebonen