- 200 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Sperziebonen overgoten met een spek-uiensaus op tafel.
- Snij de uiteinden van de sperziebonen en spoel ze af.
- Snipper de ui (mag wat grof). Pel het knoflookteentje.
- Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met water.
- Ondertussen, bak spekblokjes in een koekenpan. Als de spekblokjes rondom licht verkleurd zijn (niet uitbakken), voeg dan de gesnipperde ui toe en bak dit een paar minuten totdat alles wat bruiner is geworden.
- Pers het knoflookteentje erboven uit, voeg sambal en thijm toe en roer alles door.
- Voeg 200 ml water toe en bind het met de allesbinder tot een iets dikkere saus.
- Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet en leg ze op een schaal. Schep de spek-uiensaus erbovenop.
- Eet smakelijk...