Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Noorse haring-bietensalade op tafel.
- Snijd de aardappelen in blokjes en laat ze in ± 5 minuten gaar worden in de magnetron (of kook de aardappelen in weinig water gaar, en snijd ze daarna in blokjes). Laat ze in een grote kom wat afkoelen.
- Snijd de zure haringen in smalle reepjes, de augurken in kleine stukjes en de appels in blokjes. Als de bietenschijfjes te groot zijn kunt u ze halveren, maar heel mag ook. Doe alles bij de aardappelblokjes in de kom.
- Voeg de zure room en wat versgemalen peper toe. Schep alles voorzichtig maar goed door elkaar.
- Proef en voeg evt. nog wat peper of zout toe.
- De salade kan meteen worden gegeten, maar is nog lekkerder na een paar uren (of nachtje) in de koelkast.
- Lekker met (stok)brood of roggebrood, met boter. Eet smakelijk!