Aardappel truffel gratin

Aardappel truffel gratin

Smulweb imageSmulweb

Proef de luxe van zelfgemaakte truffel aardappel gratin in handige muffinvormpjes. Heerlijk romig en smaakvol bijgerecht bij uw diner. Ideaal voor die speciale gelegenheden.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappel truffel gratin op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Zorg ervoor dat de plakjes niet te groot zijn, anders halveer je ze.
  2. Meng in een kan de slagroom met melk en eierdooiers. Voeg truffelolie en kaas toe. Voeg eventueel wat zout en peper toe.
  3. Schep de aardappelschijfjes in een kom met kaas-roommengsel en zorg ervoor dat elk plakje bedekt is met vocht.
  4. Verdeel de aardappels over muffinvormpjes en schenk de rest van het roommengsel eroverheen.
  5. Leg op elk vormpje paddestoelen en bak op 175 °C in het midden van de oven gedurende ca. 30 minuten.
  6. Haal de gratins uit de oven en laat afkoelen. Dek af met aluminiumfolie.
  7. Verwarm de oven voor op 175 °C en verwarm de gratins (afgedekt met aluminiumfolie) gedurende 30 minuten in de oven.
  8. Haal de gratins uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Schep de gratins voorzichtig uit de muffinvorm met behulp van een lepel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden