Lasagna di papa

Lasagna di papa

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Italiaanse lasagne di papa. - Sudder half uur onvergetelijke tomatensaus met paprika, winterpeen en rode peper. Laag op laag met bechamelsaus en gehaktmengsel!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 20 stappen deze heerlijke Lasagna di papa op tafel.

  1. Snij de paprika en winterpeen in stukjes.
  2. Snij het ui fijn.
  3. Haal de pitjes uit de rode pepers, en snij de peper fijn.
  4. Snij de gepelde tomaten grof fijn.
  5. Rasp de kaas fijn.
  6. Zet de koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie, en fruit hierin het ui en de knoflook (uitgeperst).
  7. Voeg daarna de winterpeen toe, en bak dit een paar minuutjes mee.
  8. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul.
  9. Voeg daarna de tomaten, de wijn, het laurierblad en de pepers toe.
  10. Laat het geheel nu een half uur sudderen op een laag vuur.
  11. Voeg na 20 minuten de paprika toe, zodat deze een beetje knapperig blijft.
  12. Vet ondertussen een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180°C.
  13. Zet de steelpan op het vuur en laat de boter hierin smelten (niet bruin laten worden).
  14. Voeg daarna het meel toe tot er een klont ontstaat, en voeg de melk geleidelijk toe en roer tot een egale massa.
  15. Roer daarna de kaas erdoorheen en breng het verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  16. Bak de spekreepjes gaar en voeg deze toe aan de tomatensaus.
  17. Voeg de olijven toe aan de tomatensaus.
  18. Breng de saus verder op smaak met de bruschetta kruiden en de Italiaanse kruiden.
  19. Begin bij het vullen van de ovenschaal eerst met een laag tomatensaus. Leg daarna bladen en voeg bechamelsaus en tomatensaus toe. Herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag bechamelsaus bovenop. Bestrooi eventueel met extra bruschetta kruiden.
  20. Bak de ovenschaal in het midden van de oven gedurende 30 tot 45 minuten.
eet smakelijk